Wave Music Home
ReleasesCommunityYour OrderWave Music
ArtistsEventsDJ MixesShop

Wave Music Home


Home
About Us
Labels
Distributed Labels
Links




Search


Adv. Search



Subscribe


Email






Go Back   Wave Music Community Board > Tech Talk for Gearheads

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-09-2014, 09:20 AM
Amichay Amichay is offline
Registered User
 
Join Date: May 2005
Location: Israel
Posts: 3
Send a message via AIM to Amichay
DJR400 - CH.3 Phono Making Noise

Hello Techies,

quick question - i'm thinking that the phono pre-amp on my DJR400 has gone bad...

which phono pre-amp does it use? is it possible to get a replacment?

thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-09-2014, 05:43 PM
Richi Richi is offline
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 545
You need to be a little more descriptive on the problem and what troubleshooting you have already performed?
Reply With Quote
  #3  
Old 02-10-2014, 05:26 AM
Amichay Amichay is offline
Registered User
 
Join Date: May 2005
Location: Israel
Posts: 3
Send a message via AIM to Amichay
thanks Richi,

static noise when connecting a turntable to phono 3 - when i connect a Cd player to line 3 - there's no noise..so i'm assuming it's the phono preamp that needs replacment though i don't know which one i should get...

so far i wrote to jerome but haven't heard back yet.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-10-2014, 04:28 PM
Richi Richi is offline
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 545
So, does the static noise only exist on Channel 3? Is the turntable silent on Channel 1 and no static noise.

Static noise could be a few different things, it's really hard to say without more details. How are you grounding the turntable?

You cannot just replace the phono amp, it's not on it's own card and is part of the main PCB, if there is something wrong it's more than likely just a capacitor that needs replacing, though making presumptions like that without thorough testing is guesswork.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-11-2014, 11:32 AM
Disko Ole Disko Ole is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: ~Oslo, Norway
Posts: 208
You can try connecting the turtnable you currently got connected to channel 3 to a different channel to see if it's a grounding problem with your turntable or not.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:43 AM.


Powered by vBulletin Version 3.0.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
2006 Wave Music


© Wave Entertainment Group, Inc.